HeadingFoto"Breng(t) de wonderlijke wereld van binnen naar buiten"

Mijn pad in het kort
Na het afronden van een studie Natuur- en Landschapsbeheer (HBCS Velp) ben ik in latere jaren opgeleid als leerkracht (PABO Roermond) en kinderyogadocent (De Weideblik-Wageningen). Ik heb o.a. gewerkt als natuur-educatief medewerker, invalleerkracht basisonderwijs en kinderyogadocent.


Yoga en meditatie
Yoga en meditatie maken deel uit van mijn dagelijks leven. Dit geeft me veerkracht, ruimte en energie. Speelse oefeningen uit de kinderyoga inspireren me bij mijn eigen beoefening. Spelenderwijs ontspannen en thuiskomen in mijn lichaam. Het is de weg die ik heb afgelegd en waarop ik stap-voor-stap voort ga.

Mandala tekenen
Als kind tekende ik graag, mijn schetsboek nam een bijzonder plekje in. Wat was ik blij als ik een tekening mee nam naar school en deze in de klas mocht hangen. Dit plezier in tekenen verdiept zich sinds ik cursussen volg bij Yke Radema. Mijn creativiteit wordt gevoed en ontwikkelt zich stap voor stap.

MandalaVerhalen
Mandala tekenen brengt me in contact met de stille plek in mezelf en geeft me inzicht in dat wat me innerlijk beweegt. Dat wat ik teken ervaar ik als een verhaal. Met of zonder woorden. Op de pagina MandalaVerhalen kun je deze verhalen zien en lezen.


Natuurbeleving
De natuur is mijn inspiratiebron. Ik geniet ervan om onderweg te zijn in het landschap, dicht bij huis of verder weg. Te voet en op de fiets. Telkens opnieuw ontdek ik nieuwe – wonderlijke – vormen en kleuren in de natuur. Een oneindige variatie, die met de tijd telkens verandert.

Wisselwerking
Er is voor mij een wisselwerking tussen natuurbeleving en mandala tekenen. Door het tekenen neem ik natuur en landschap bewuster waar en zie meer details. Deze waarnemingen inspireren me bij het tekenen. Nieuwe vormen en kleuren komen tevoorschijn in de mandala.

-----------------------------

buiten, binnen zijn

stilte in en om me heen

regen, wind en zon

alles mag er zijn

 
Anneke Uineken MandalaVerhalen contact telefoon Zuidlaren Tynaarlo Aa en Hunze Drenthe